Assalamualaikum wbt
malam pada hari pertama bercuti di rumah...
punya la pikir-pikir cari menu utk malam ni..
last-last, nak buat kueh cara....memandangkan mak jarang makan nasi malam....
lagipun ringkas sahaja...
resepi ynag mak ajar dr dulu lagi...
here we are...
tepung gandum + santan + pati pandan + telur +garam secukup rasa
antara yang diperlukan..gula memang penting tp tak bole letak banyak sgt kang manis terlampau..hehe
kalau ayu wat..yang awal-awal, selalu hangit sikit sebab lupa nak slowkan api...aduss....
hah, dah slow api, kira selamat sikit kueh cara kita dr kehangusan...
hangus-hangus pun, wangi dan sedap....hehe
puji diri pulak..
jnji masuk perut, kenyang...Alhamdulillah...
susun menu utk cuti neh sebelum balik ke Shah Alam semula...
sekian dahulu,
Wassalamualaikum wbt
kuih kura2..haha
ReplyDeletenormi-haha..itu laa...dah mcm bntukk kura-kura dahh..hehe
ReplyDeletesedap nya kuih cara ni..suka makan..
ReplyDeletefollow sni juga..:)
atie-betul2..sy pon suka kueh cara...thanks follow me...
ReplyDeletebagi sy kuih melayu susah nak buat kan? hehe dan skrg kalau beli kat gerai mana2 kurang kualitinya tp kalau kelantan mmg terbaik, sedap :D
ReplyDeletemiss its taste..huhu
ReplyDeletekuih cara antara fveret sy. kuih cr berinti sy suka...tp sllu jmpa kt bazar ramadan time bulan puasa sj..
ReplyDeleteanisrahim-betul tu...ayu paling ska kuih akok kat kelantan..mmg best rasa dia...hehe
ReplyDeletecombi-the taste was soo great..hehe
ReplyDeletenasuha-erm, nnt nak belajar kuih cara berinti pulak laa...hehehe
ReplyDeleteterliur lh pulak tngok kuih ni..hehe..suka sgt mkn kuih ni
ReplyDeletenuramira-yaka...apa kata amira cuba buat..mesti lg sedap...=)hehehe
ReplyDelete