Monday, July 6, 2009

sUdah BeRmULa


Bismillahirrahmanirrahim....

Assalamualaikum w.b.t

hamba dah start kelas dah..yahoo...saja je buat-buat seronok tapi Alhamdulillah laa..buat masa sekarang ape pun lum belajar just dapt briefing tentang subjek-subjek untuk semester 3 ni..jap jer dah masuk sem 3..rasa macam baru habis spm ja.pape pon,tak perlu pandang belakang la.yang lepas biarkan lepas..seprti la dugaan yang menimpa hamba...tak mau ambik tahu dah..mungkin da hikmah yang Allah tetapkan..InsyaAllah...
sekarang dah masuk hari kedua kelas berjalan..bukan jalan guna kaki..paham2 laa...untuk subjek MAT 233 (calculus II),perh tak tahan dngar prof zul brief,sush siot,rasa macam tak tercapai dek akal hmba je.tp InsyaAllah..i'll do my best..
utk subject CTU 211 (sains & teknilogi dalam Islam),mula-mula agak kecut perut sebab ustaz Shabri agak garang n susah senyum gak..tapi last2 ok jer..siap die berkawat lagi dalam kelas..hebat2 ustaz..ustaz juga ada berpesan..."saya sarankan kamu mencari pasangan hidup yang akan graduated,dan saya rasa kamu pilih dalam kelas ni saja,tak payah susah2..kalau rasa susah sangat,cari la budak kelas lain"..ada lak kata gitu..ustaz melawak jer tu..
next,kelas madam zana..or princess@queen zana,die ajar BEL 311(English for academic purposes)...agak periang dan lawak bagi hamba..pandai mengambil hati pelajar dan agak memahami tapi dah dapat homework dah..kena cari partner n tajuk untuk wat esei 7ms...madammm...nak wat tajuk ape????blur3..
hah,subjek2 tu sume,kelmarin punya hal..utk hari ini pula,hari sangat memenatkan dan penuh dugaan nafsu makan..hamba puasa..wahh,ganti ke??..no no no..puasa sunat,jimat2..wet pt lom dapat.so,for today,just 1 subject,MAT 222 (logic and prove technique),huwaaa....subject degree nya ni,kos hamba first batch yang akan belajar kos ni..selalu gini,mai korang jer,mesti da subject baru,syllabus baru,scheme baru...ape lagi baru entah..tapi,dengar Puan Esah cakap tadi,agak menarik.huhu..InsyaAllah..
so,da lagi beberapa subject yang belum diketahui keadaan nye..huhu...so,bersabar je laa...

that's all..
Wassalamualaikum...=)

4 comments:

aM'i'NotE said...

gud luck for ur stdy??
blajar leklok yer??
cari jer pasangan hidup dalam kelas 2??
PB kan ramai peminat...hehe
(T_T)

ismi_naz said...

ade gak erk ustaz suh cari psangan dalam kelas?hehehe

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

ala pb...note da jeles da tu...tulis g cm tu.....hahahahahaha......

H said...

note - jeles ke??jdoh Allah yang tetapkan..tujuan pertama,study until success..InsyaAllah
ismi_naz - huhu,ustaz tu hnya nak ceriakan keadaan jer..
ashy - note jeles xpe...i xkta pa pun...hehehe