Thursday, December 1, 2011

OMBAK RINDU

Assalamualaikum wbt
my presentation day...
Alhamdulillah, my group member do very well..
kenapa entah, hari yang ayu rasakan serabut dan penat sangat...
namun, banyak2 muhasabah diri dan mohon ketenangan dr Allah...
anyway, susah juga nak minta tolong orang kan...
dan memang bukan prinsip ayu untuk meminta pertolongan orang lain dan menyusahkan sesiapa..
tapi adakala, keadaan yg memaksa..
tapi bila diminta tolong utk lakukan something sbg contoh,
deal dgn orang/pegawai/org pejabat untuk sesuatu perkara...
she/he cant do it..
segan mungkin, malu mungkin, malas mungkin...
so, its my responsiblity to do it myself...
ok...ayu akan menilai bermula sekarang..
mungkin ia berkaitan masa depan..
dan mungkin ia adalah berkaitan tanggugjwab di suatu hari nant..

kita tinggalkan apa yg mmbebankan minda...
mieja, my sweet2 BKU owner....hehe
dia ajak ayu g Jusco Bukit Raja..
tengok wayang????
yes...selepas minta kebenaran mak ayah..
Alhamdulillah, mereka mmberi keizinan..
bersama 5 kawan..mieja, wani, dan 3 org kwn mieja ke sana...
 tajuk crita yang menajdi pilihan...OMBAK RINDU...
adaptasi dr novel melayu...^_^
Alhamdulillah, sangat best...
ayu berani mengaku, ayu menangis berkali-kali jugak lah...
selepas menonton...
kami ke Tasik dekat pekan Shah Alam..
 ini mieja...ayu tak lepas dgn ke'peace'annya..hehe

selalunya, ayu yg shoot kan...entah mcamana utk hari ini...ayu pulak yg model utk 2 3 gambar..jurugambarnya, wani comel...=)

kami berlima di Tasik...makan malam d sana dan mieja menghantar ayu dan wani pulang ke kolej...

really tired with all activity for this day..
nothing to say...
tak sabar menanti hari esok actually...
kerana esok adalah hari bahagia kak Isfatehah Adi
InsyaAllah,pada pagi jumaat, 2 Disember 2011...
akan berlangsungnya ijab dan qabul antara Kak Ela dan Abg Fadzli..
ayu tak dapat hadir ke majlis beliau kerana masih perlu mengikuti kelas di Shah Alam ini..
hanya doa ayu kirimkan agar Allah permudahkan segalanya..
i'll wait my informer at there tomorrow to tell me, what going on at there every second..
hehe....^_^

sekian, Wassalam...=)

7 comments:

Masni Syafie said...

salam...cik ayu dah pegi tgk wayang ombak rindu ek? bestnye...hehe

k.masni takot nangis la..sbb skrg jiwa cpt sensitip...huhuhu =(

Ayu said...

waalaikummussalam....best2...=)
tak rugi la tengok..
ala...sensistip sbb ngandung tu....xpe, kita nangis mnejiwai watak n jalan cerita...ehehe

Kazman & Sue said...

layang wayang untuk tenang2xkan fikiran yeee...bagus2x...

mamawana said...

Assalam,

Bestnyer shooting outdoor... lain kali nak join lah.. bleh?

Ayu said...

kazman&sue- tu lah..memang jarang tengok wayang..tp Alhamdulillah, lepas dpt keizinan mak ayah, dpt jga spend time dgn family n release tekanan yg ada..=)

Ayu said...

mamawana- waalaikummussalam...best jugak tmbh2 kalau view cntik n hijau...jom2..boleh ja...=)

Ayu said...
This comment has been removed by the author.