Tuesday, June 26, 2012

CITA SUKA RASA

Assalamualaikum...
update lagi di cuti study week ni...
teruja ayu bila pegang handfon rakan seperjuangan ni, BB atau Blackberry...
online blog pun guna fon sekarang..
memang ayu takda taste sangat terhadap fon BB..
tp bila terpampang blog ayu dalam tu..
suka pula...^_^
 teruja ni, thanks che lynna, bg pinjam fon....

baru-baru ini, ayu ada beli crepe paper tau...then ayu DIY bunga...
and this is my first crepe paper flower...^_^
 dan ayu hadiahkan utk roomate tercinta, Hana...^_^

 starting there, baru ayu buat byk bunga2 ni...dan guna crepe paper yang berlainan warna...
best jugak DIY ni...
next time nak cuba create something else pulak la, InsyaAllah...

kat Shah Alam ni ada satu pasar kat Stadium Malawati yang dibuka setiap hari ahad pagi..
memang awal dia buka, seawal 6.30pg...
kawan ayu kata nama pasar tu, Pasar Karak..
lebih kurang macam pekan nat, or pasar harian biasa..
tp pasar dia sangat besar dan super duper besar...
ayu mengambil kesempatan utk pergi ke sana dan cari serba sedikit barang...
tapi g awal, kedai yang dah siap sedia dan ramai pengunjung adalah bahagian makanan dan bahan mentah utk masakan...
jadi, sementara tunggu kedai lain buka, 
ayu jalan kat bahagian makanan..
rambang mata, asa semua nak rasa n nak makan...
dan akhirnya...
ni, juadah pilihan...kueh kemboja/bahulu kemboja/bengkang kemboja...
yummy, sedap dgn harga RM3..
perisa original jadi pilihan ayu berbanding, perisa jagung dan coklat...

sekian dulu, edisi entry cita suka rasa...
Wassalamualaikum...

6 comments:

Pn. Sheila@CC said...

wow... cantik bunga tu tp kuih seroja tu lg sedap... yummmy.... :-)

Ayu said...

pn shiela-eh, panggil seroja yer...ntah2 ayu salah dgr kot..org panggil seroja , ayu paggil kemboja...hehehehe...alahai..hehe

kaizen said...

mkanan tu x elok tayang2.. kalo d atayang bg2 la sket... hehehe

Ayu said...

kaizen-hehe..alahai, nsib bukan bulan puasa..ehehehe

Kunang-Kunang said...

Salam Ayu,

Kreatiflah Ayu ni. Cantik bunga tu.

Ayu bercerita mengenai pasar tani berhampiran stadium malawatikan. Memang besar pasar tani tu. Auntie tak larat nak round habis, tuju2 tempat tertentu saja terutama tempat org jual orkid.

Ayu said...

waalaikummussalam aunty...

belajar wat bunga tu dr blogger lain juga..hehe.=)

betul tu auntie, seronok tgok barangan yg diperagakan n dijual..tapi seronok lagi bila ke bahagian makanan dan pokok2 buah dan bunga...menyeri mata..^_^