Tuesday, June 28, 2011

CLEARANCE? DONE...! =)

Bismillahirrahmanirrahim..
syukur Alhamdulillah dapat lakukan 4 perkara dalam 1 hari...
apa itu...??
tak nak gitau, tp xpe la, inikan laman purple ayu...
1) clearance akademik
settle sudah proses itu setelah berlegar-legar di kawasan Uitm Kedah mengambil tandatgn pegawai2 yg diperlukan utk membereskan proses penamatan belajar di situ..
mengambil borang di HEA
*
*
*
start ambil autograf..
koordinator CS113 (koor takde, g Shah Alam)
*
*
ketua/pegawai library
*
*
pegawai kewangan
(sempat borak2 dgn bos lama, En.Wan...En.Am dan En Eman takda..En.Am dikatakan MC kot sebab gigi patah...hehe)
*
*
pegawai keselamatan
*
*
pegawai kokurikulum
*
*
bahagian kolej
*
*
kembali ke HEA utk potong kad matrik..(syahdu.kad matrik dipotong di depan mata.ala..potong sipi jer pun...huhu)


nasib En. yg bertugas tu ckp autograf koor takda takpe, nanti koor balik, dia uruskan..
Alhamdulillah settle...

2) jumpa sahabat kelas dan sahabat PM...
memandangkan 2 org jauh, Maiza dan B dari Kelantan balik kedah utk buat clearance, hamba pun sepakat nak settlekan sama2..2 org Penang pun sama2 turun padang , Farra dan Yana, my ex-roomate and housemate..
Habis settle jer clearance, kami semua spend time together, dimana??di Taman Jubli..hehe
with them, im smile..=)
dr kiri, Liyana, Farra Wahida, Atikah Shafeera Azia, dan Azmaiza...they'r amazing and fantastic friends, Alhamdulillah..
mempunyai sahabat seperti mereka bak mendapat peta ke tempat tujuan, i mean jalan yg benar...thanks u all..will be miss u all..
sahabat PM yg sempat ditemui, Mat, Lutfi, Atok, Bella, Remy, Ari, Juju, Hadi, Syam, Syed, Ummul...
tak dilupakn juga bertemu dengan Kak Aisyah, Puan Azila, Puan Liza..

3)dapat adakan kenduri..
kat UKK, hamba belikan 3 ikat rambutan sbg sedikit kenduri utk PM2 dan rakan2 yg selalu ke UKK..
hamba juga berkesempatan membuat kenduri kpd 4 sahabat tersyg hamba kat nasi ayam pakmud..bukan main marah lagi dorang, tp marah2 sayang..ayu suka...hehe.apa2 pun, itu ja yg ayu mampu utk kalian...

4)belikan mak durian...
sungguh mengidam mak ayu dengan durian, tambah2 durian kampung...
so, otw balik ke rumah, sempat singgah ke gerai buah..
sekilo RM4...
pilih la 3 biji, timbang-timbang...harganya RM11.00, ok la tu....
sampai jer rumah, penuh meja dgn rambutan, manggis and sebiji durian..rezeki, jiran sebelah bagi...=)

itu jer la preview utk hari ini bertarikh 28/6/2011...
Assalamualaikum..

4 comments:

KAIZAN NAZ said...

hooo..tinggal kat Yan boleh lah pi selalu

Ayu said...

boleh-boleh..sekarang musim buah tau..tp umah ayu xda dusun la..pkok beras banyak...haha

Citrus Azwa said...

xsggh pun umah..rindu cikyu..=)

Ayu said...

alohai, g kelam kabut..sbb msa mncumburi kami sume..huhu