Wednesday, June 1, 2011

MINGGU DESTINI SISWA

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT
syukur Alhamdulillah dapat juga hamba membuat entry terbaru..
memang dah banyak rakan-rakan yang mengupdate blog dgn hal yang sama dgn hamba, but tak salah kan kalau hamba nak mnyerikan lagi blog hamba dengan entry terbaru ni...
Alhamdulillah, dah tamat diploma dengan jayanya, syukur pada Allah yang sentiasa memberi kenikmatan rezekiNya pada hamba2Nya...usai mendapat result akhir semester, tiada kata-kata yang dapat hamba gambarkan  melainkan bersyukur pdMu, Ya Allah...
tidaklah hamba meminta lebih dan kurang dari ini..cukupla setakat keputusan yang kurasai ini yang telah Kau redhai...
anyway, MDS dah lama melabuhkan tirai, tapi bahang dan eratnya tali persahabatan antara PM dan siswa siswi masih terasa.
pada mula MDS, rasa azab sangat dan berharap dapat segera dipercepatkan MDS kali ini.dengan kesihatan yang menganggu hamba, hamba rasa down dan sangat kecewa sebab, kalau diikotkan hamba boleh perform dan menjalankan tanggugjwab dengan lebih baik dr itu..namun, Allah lebih mngetahui segalanya, mungkin terselit hikmat disebalik situasi ini.hamba redha...
berlainan dr MDS sebelum ini, kali ini, lebih ramai PM baru dan berkaliber dalam menjalankan setiap tugasan.dalam kiraan, 25% PM berpengalaman dan 75% PM baru..tp sedikit pun tidak kelihatan perbezaan antara rata-rata kami...
apa lagi yang lain MDS kali ini?? 
hamba berkemampuan mengenali hampir kesemua PM, syukur Alhamdulillah...mereka sangat baik dan periang.selalunya, bukan mudah nak mengenali seramai lebih 80 org PM dalam jangka waktu yang singkat.tp tiada yang mustahil dalam MDS...
lagi??
hamba ditugaskan memegang biro kerohanian, lain dr MDS sebelum ini...pada pertama kali, hamba memegang biro makanan, mmg best sebab dapat makan awal and kerja bahagian makanan jer...pada kali kedua, hamba memegang biro kebajikan...first aid penting..kemana sahaja ku pergi, akan ku bawa bersama, kata beberapa org PM , hamba sesuai jd biro kebajikan sebab hamba prihatin..yaka??urm.....xnk fikir...
and utk kali ni, biro kerohanian..Alhamdulillah, mendapat ahli biro yang sangat cekap menjalankan tugas, sudah cukup menenangkan diri, tmbah2 dalam keadaan tidak sihat minggu itu, dengan suara yang 'matang' or bak kata PM lelaki, suara ayu 'akil baligh'...ada2 saja...so, terima kasih bebanyak kepada Hafiz, Musyi, Husna, Nisa', Udin, Own and Faiz....kalian terbaik.
apa yang lain lg...???let me think...
gotcha...thanks to ayie and juju sebab bagi kebenaran utk hamba guna kamera DSLR nikon anda berdua.thanks jugak ajarkan serba sedikit kegunaan dan extra2 info about the cam..very interesting and sangat amat teruja dapat menjadi jurukamera sementara.memang sedikit terselit impian hamba utk menjadi seorang jurufoto muslimah..and scope yang hamba pilih tentang environment dan alam semula jadi ciptaan Allah..InsyaAllah, suatu hari nant, i will have my own DSLR.
kelainan lagi...???
hamba dapat komen dari siswa/siswi, not sure..dalam komen dia ada ala2 bunyi gini,dia ckap dia "minat sorang PM ni....oh 'Ayu'"....something impossible but never mind, tak jumpa dah kan...hairan jugak, hamba tak menonjol sangat di atas pentas mahupun di khalayak siswa siswi, tapi ada yang mengenali..mungkin, hamba handle zakat...
ada lagi ke kelainan MDS kali ini....???
banyak lagi rasanya kelainan tp dah buntu nak fikir...its ok, yang penting moga PM yang akan dtg akan jadi yang lebih baik dalam segala urusan MDS.i wish u all the best and thanks a lot for everything....
my collection...

sekian Wassalamualaikum WBT

3 comments:

cik feedi said...

mds ni yg tlah mrpatkan kita smua..=)

Ayu said...

betul2...semua dah jd mcm 1 family besar...

juju.johanizah said...

yeah.sangat suka blog ayu.hope everythings gonna be fine.Insyaallah.bout the dslr.hope u will grab it one day.bolela kita bershoot sama2 ye.moga ini baik,insyallah