Wednesday, September 7, 2011

READY?

Assalamualaikum...

9hb Sept InsyaAllah, ayu akan mendaftar kolej di UiTM Shah Alam...
12hb starting my class at there and terus masuk tahun 2...
seriously, ayu berat hati nak tinggalkan mak dan ayah...
tambah-tambah dalam keadaan ayah di hospital..
mak pula, bakal ditinggalkan keseorangan di rumah...
sudah berulang kali ayu minta izin dari ayah utk menunda pengajian ayu sehinggalah ayah sembuh...
namun, hampa...
ayah tidak membenarkan ayu berbuat sedemikian...
katanya, ayu adalah harapannya...
hanya Allah yang tahu, betapa ayu enggan meninggalkan ayah dan mak...
bagi ayu, menjaga mereka adalah suatu peluang keemasan...
ia sangat bernilai dan berharga setiap detik bersama mereka..
walau apa pun, setiap arahan dan nasihat mereka perlu dipatuhi...
now, i'm preparing all thing to go there...
and i will leave my mum alone at home...
and my father at hospital Penang...
bak kata mak, "adik tak dak, mak patah kaki la..."
mean, xda siapa akan bawa mak g mana-mana and especially beli brg dapur...
ayah pula, mesti akan tengok gambar paspot ayu dalam dompet dia...
syahduu...


Ya Allah,
permudahkan segala pekerjaanku dan pekerjaan ibu bapaku...
sembuhkan ayahku dari penyakitnya serta jauhkan ayah dan ibuku dari sebarang bencana yang tidak diingini...
rahmatilah setiap amalan mereka dan ampunilah dosa-dosa mereka..
berkatilah perjalanan fisabilillah ku...
redhakanku pada setiap jalan yang ku lalui..
tabahkan hatiku, ayahku dan ibuku...
Amin, Ya Rabbala'lamin...


sekian, Wassalam....

8 comments:

Citrus Azwa said...

aminn...cikyu sabar ye..mgkn ada hikmah disebalik yg berlaku...cikyu kena tbh..teruskn perjuangan..doa anak soleh utk ibubapanya adalah berkat..insyaAllah...wa pun sentiasa doakan p.long sembuh spt sediakala..if ada mslah just text me ok...

Linda Musa said...

ALLAh x uji kalau kita x mampu...doa n tawakal utk setiap perkara...nnt dah smp sini, do text me.ada kesempatan inshaALLAH kita boleh ketemu... :)

wishing u best of luck!

Ayu said...

kak wa...cikyu tak kuat, and rasa bersendiri sekarang...cikyu lg rasa bersalah bila org byk bertanya 'nak tinggalkn mak sorang2 ka?', 'sapa akan jaga ayah nnt?'
ayu jd serba salah ka kak wa..
InsyaAllah, nnt pape , ayu text kak wa..thanks soo much...

Ayu said...

kak linda-terima kasih kak linda, mungkin mula2 jer rs tak mmpu,,Allah lebih tahu kemampuan kita kan akak...
InsyaAllah, nnt da tiba d sana, ayu text akak yer...
terima kasih kak...=)

~kiinaa~ said...

insyaallah, nothing bad will happen.. :)

Ayu said...

Aminn..hope so kiinaa..

Fendy said...

uitm shah alam....best2...da masok tahun 3 kat situ....pasal ayah ayu, doakan la kesejahteraan mereka...lg pon diorang nak tgk ayu masuk u kan...nt takot2 kecewakan diorg pula...welkem to uitm shah alam

Ayu said...

fendy-terima ksih fendy atas kata2 smagt n kata aluan kdtagn ayu ke sini...
InsyaAllah, moga ini baik...setiap jalan yg ayu plih moga Allah redhai...