Tuesday, September 13, 2011

TANGISAN MEREKA

Assalamualaikum wbt

Isnin, bermula la jejak ke fakulti sebagai seorang pelajar baru bersama rakan-rakan yang lain...
sesi pendaftaran dan penyerahan t-shirt fakulti yang menguning berlangsung di dewan al-ghazali...
kemudian selesaikan apa yang tidak lengkap dalam fail peribadi pelajar such salinan result muet yang disahkan...
kemudian settle penyerahan form medical check up yang lengkap...
after that, going back to hostel after lunch..
2.30 p.m, move to dewan al-ghazali utk mendengar sedikit taklimat dari bahagian akademik...
kemudian, sesi snap jadual kelas..
Alhamdulillah..jadual tak padat sangat...
padat suam-suam kuku jer..
hehe

in this entry, the most thing that i love to highlight about my mak and ayah..
rindu sgt...
i called my mak today..
mak nangis sebab dia kata 'terlalu rindu'...
mak tak boleh masuk ke bilik ayu sebab setiap kali masuk, dia akan nangis..
same goes to my ayah...
pernah ayah call ayu..
dengar suara ayah macam sebak semacam ja...
tadi time mak nangis, ayu nak terkeluar gak sebutir dua air mata tapi sengaja ditahan sebab berada kat tempat awam...
mau diorang tengok ayu nangis, kang jd free show lak kan...
so, simpan sebak diam2..
ayu cakap kat mak...'mak jgn la nangis, ceq kat sini tak dak apa aih, nnt ceq balik la...'
loghat kedah taw..hehe
anyway, time cakap dengan mak syahdu sangat...
rasa nak balik g peluk mak ayah erat-erat jer..
baru tau rasa belajar jauh-jauh ni..kalau tak, terperap kat kedah jer...
ayu call mak pun sebab nak gitau macamana pembelanjaan ayu kat sini..
dan setiap bayaran yang perlu dijelaskan di sini supaya ayah dan mak tahu setiap kegunaan wang yang mereka peruntukkan utk ayu guna di sni sebelum mendapat biayaan dr PTPTN atau JPA...
walaupun, ayah ada memesan, 'kalau tak cukup duit, habaq mai..', tapi jauh di sudut hati ayu nak berbuat sedemikian...
bagi ayu, cukup la dengan duit yang diberi ayah..
ayu tahu, ayah nak guna utk perubatan beliau juga...
jadi, ayu akan cuba berjimat sebaik mungkin...

urm...
InsyaAllah, moga 2 tahun dilalui dgn penuh manfaat selain sentiasa mengingati dan berbakti kepada ayah dan mak...
sayang mak dan ayah sangat-sangat !!!

sekian, Wassalam..

8 comments:

Kunang-Kunang said...

Salam Ayu,

Alhamdulillah Ayu seorang anak yang baik. Tahniah dapat melanjutkan pelajaran. Semoga berjaya.

Citrus Azwa said...

ayu...dont worry...tabah menghadapi smua ni...insyaAllah...Allah akan permudahkn jalan bg setiap hambanya..

Ayu said...

waalaikummussalam puan KK,

ayu belum layak digelar anak yg baik...
namun ayu usaha utk ke jalan itu...
terima kasih puan...atas ucapan dan smgatnya..

Ayu said...

kak wa-terima kasih mendoakan ayu..moga kak wa jua begitu...=)

atie aizam said...

As salam ayu..

teringat pulak masa kak atie belajar jauh ngan mak ayah..

semoga ayu tabah k.. :)

akiela rahim said...

dah nangis baca ni. :'(

Ayu said...

atie aizam-terima ksih kak atie...itula, pertama kali berjauhan...rs sebak lak bila telepon, bertemu n berpisah..huhu

Ayu said...

angah qila rahim-yeke...alorh , jgn la nngis...cikyu xlarat nangis ni..huhu