Sunday, August 14, 2011

DREAM COME TRUE

Assalamualaikum WBT....


12 September 2011 , ayu dah start kelas..
anyway..
ayu belum update entry about my further study lagi kan...


Alhamdulillah...
setelah berakhir diploma di UiTM Kedah dalm jurusan Diploma Sains Kuantitatif,
1 Julai 2011 memberi 1001 makna buat hidup dan perjalanan ayu apabila mendapat tawaran menyambung pelajaran ke peringkat ijazah dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Kepujian Sains (Matematik) di UiTM Shah Alam.


rasa bagai mimpi menjadi kenyataan kerana...
dulu masa berada di alam akhir sekolah menengah, ayu mencari-cari jurusan2 yang ayu minat untuk further study...
minat ayu memang ke arah Matematik..
jadi pernah aim utk ke UTM , dahulunya KUITTHO...
sebab kat sana ada Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik...
tapi hanya berangan jer...


so, sekian lama berangan..
ayu dapat diploma sains kuantitatif dan mendapati ayu berada di landasan minat ayu...
Alhamdulillah...
seterusnya, hingga ke semester ke3 , barulah ayu tahu...
i can make my dream become reality..
ayu boleh further study dalam bidang yg ayu impikan..


and now, 
Alhamdulillah, its come true..


walau apa pun, setiap apa yg kita jalani dan tempuh,
pasti di warnai dengan dugaan dr Allah...
tidak semua perkara mudah jika tidak dibajai dengan semangat yang kuat dan berserah pd Allah selepas usaha...
InsyaAllah, moga ini baik..
Allah pasti bantu jika kita berusaha sedaya mungkin...


UiTM Shah Alam, ayu datang...thanks incik google kasi save gambar..=) hehe
sekian, Wassalam...

22 comments:

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear..:)

Tahniah yaa
Moga segala impian menjadi satu kenyataannya..InsyaAllah:)

Nur Afiqa Mustaza said...

tahniah ! impian ayu menjadi kenyataan ~ impian fiqa je terkubur bile dapat tawaran deg stat , erm. tak ape la mybe ada hikmah kan .

hamzah ian said...

sykurr..

dah tahniah ya.. hehe

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah ayu
thanks follow blog sis..
dan tahniah..

sofeafaudzi.photography said...

wah... syukurlah alhamdulillah dapat. jelesnye tengok. i doakan yg tbaik utk u wpun x knal... amin :)

Ayu said...

kak tini- waalaikummussalam kak...
terima kasih ats ucapan dan doa itu,..
moga2 yer kak, doa kita semua dimakbulkan Ilahi..=)
terima ksih menziarah..

Ayu said...

fiqa-terima ksih atas ucapan tu fiqa..ayu pun tak sangka, mungkin rezeki masing2 kan..setiap yg Allah takdirkan utk kita ada kebaikanNya..tak semestinya, setiap perkara yg dimakbulkan Allah akan sntiasa bwa kebaikan...
yg penting, diri dan minda kita yg akan hadapi dgn + atau -...
tahniah buat fiqa jugak...
insyaAllah, moga ini baik buat kita semua...fiqa, tabah..fikir positif k..

Ayu said...

hamzah-terima ksih..yup,, syukur Alhamdulillah...^_^

Ayu said...

citarasa rinduan- waalaikummussalam..terima ksih menziarah sis...
thanks jugak atas ucapan..^_^

Ayu said...

sofeafaudzi-Alhamdulillah..jgn la cmtu sofea..rezeki masing2 kan berlainan yg diturunkan Allah..ayu percya, sofea punya rezeki lg meluas dan akan buat ayu jeles jugak..
thanks sofea sudi mendoakan ayu walaupun xkenal..apa2 pun, kitakan saudara Islam bersama kan...=)

Faiz said...

tahniah sebab dapat menyambung lg pelajaran ke bidang yg di minati..semoga berjaya suatu hari nie menjadi pakar matematik islam..=)..neway terima kasih ye sbb follow blog sy..sy dh msukkan blog ni di ruangan followers 4 dlm blog sy..=)

Ayu said...

Alhamdulillah...
syukran faiz atas doa itu..moga2 Allah berikan rahmat kpd kita semua berpanjangan...
thanks for followed

chenthagila said...

tahniah :) gud luck ye.

belog|amiyo said...

tahniah. semoga berjaya dunia akhirat.

Radsmil Nasir said...

tahniah dapat tawaran u^^.. jadikan ini sebagai tangga kejayaan..xD

Ayu said...

chentagila-thanks..u too...good luck

Ayu said...

amiyo-thanks..hope u too..

Ayu said...

Radsmil nasir- thanks..InsyaAllah, i will

nur farahin binti sulaiman said...

ayu.. semoga berjaya ye..=)

Ayu said...

fara-thanks fara...=)

Princess Nusy said...

congratz! pndainye math..plg xske sbjek math..hehe..lbih ke arah bio lg..gud luck! =))

Ayu said...

princess nusy-minat math tp xmint membaca...kita contra la princess tp alangkah bestnya kalau sy mint bio..hehe good luck to u too