Friday, August 12, 2011

JUADAH RAMADHAN KE-12

Assalamualaikum WBT
Ramadhan yang ke-12...
Alhamdulillah, masih bertenaga walaupun menjelang petang..
mungkin masa dihabiskan dengan membantu mak menjahit baju raya pelanggannya...
setakat jahit bawah baju dan tangan berserta leher boleh lah..
overall, hasil jahitan mak...

petang menjelang, ayu dan mak ke bazar...
nak tahu juadah yang menambat hati ayu utk berbuka?
nasi kerabu pantai timur...
INI...
 tambahan: sambal telur dan daging goreng menjadi extra lauk...=)
kuih AKOK...tetiba teringin nak makan kuih ini...
selalu dijumpai di kelantan jer..
kali ni, di Yan pun ada, 5 biji RM2...

itu jer la yang ayu nak kongsikan di sini..
syukur Alhamdulillah dapat berbuka dengan juadah yang enak sedangkan masih ada di luar sana yang hanya menikmati makanan biasa...moga Allah merahmati dan memberi rezeki dan hikmah pada mereka...

sekian, Wassalam..

8 comments:

Nur Afiqa Mustaza said...

tuu yg best duk kedah , murah . kuih 5 biji rm2. murah2 , rinduu kedahhhhhhhh :(

Ayu said...

hah, fiqa..come back here fiqa, anytime kita boleh makan makanan murah2...=)

D'momo said...

sedapnya!!..nk ckit...hehehe

Ayu said...

d- salam perut dah..hehe

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear Ayu..

Ermmmmmmmmmmm....singgah2 kat sini..ptg2 ...terus nampak makanannya...aduhaii..mmg menggoda!

:)
Take care yaa Yu..moga Ayu happy2 di sana:)

Ayu said...

waalaikummussalam kak tini...

aduhai, maaf leh menggoda akak dgn makanan lazat2..hehe...

thanks kak tini sudi melawat...
moga akak juga hapy2 di sana bersama kluarga tercinta..

teratai said...

dah lama x makan akok~teringinlah pulak!

Ayu said...

teratai-apa lg..jom kita cari...akok ni pun da yg sedap n xsedap..time ayu beli ni..xbpe sedp tp Alhamdulillah bagus aja...
akok selalunya dmakan time panas kan..nyum2