Wednesday, August 3, 2011

HUJAN DI 3 RAMADHAN

Assalamualaikum...
HUJAN,salah satu rahmat Allah turun ke bumi di daerah ayu...
Allah merasakan perit warga petani menguruskan sawah-sawah mereka yang mulai menguning.
Justeru, diturunkan kenikmatan dan kesejukan yang nyaman kepada warga petani yang sedang bekerja saat ini disamping memberi keselesaan pada hamba Allah yang lain...
Maha Suci Allah yang tidak putus-putus mencurahkan rahmat pada hambaNya.

dalam hujan renyai-renyai turun, sempat jugak ayu shoot gambar sawah, namun Gunung Jerai dah hilang dek awan-awan dan kabus yang menutupinya.
keadaan dan view suram yang dapat kita saksikan...

that's all yang nak d'share at here..
Wassalam..

15 comments:

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ayu,

Selamt berpuasa. Cantik gambar pemandangan tu.

Kunang-Kunang said...
This comment has been removed by the author.
Ayu said...

waalaikummussalam...=)
Alhamdulillah, ciptaan Ilahi utk hambaNya tatap n jadi hiasan pandangan...
salam Ramadhan

Cik Bell said...

suka lah hujan..sejuk je rasanya..
wah..bestnyer duduk dekat dgn gunung jerai..tak pernah tgok.huhu

Ayu said...

yeke, cik bell dtg la yan, kita tengok gnung jerai..hehe

nur farahin binti sulaiman said...

seronok kan ayu duk dekat sawah.. farah tingin sgt2 nak pegi.. tp entah bila dpt diberikan peluang untuk farah merasai kenikmatan suasana pagi..ptg..n malam di sawah padi..=)

Ayu said...

farah, ada peluang itu, dtg la sni, contact ayu pun boleh.ayu boleh bwakan farah tengok swah n rasai nikmat di sni..=)

Kakzakie said...

Teringin menjejak kaki di tanah sawah. Selalu nampak paparan gambar sangat indah...

Marina said...

cantik je pemandangan sawah..

selamat berpuasa dan salam perkenalan dari Marina

www.marinafazli.blogspot.com

Suhami Ahmad said...

cantiknya..... =)

Ayu said...

kak zakie-memang indah kak ciptaan Allah, sawah padi ni, kalau tengok real pun cantik n rasa tenang bila jalan2 di batas petak2 padi...tambah2 kawasan ayu, penuh dengan petak2 padi...jemput dtg melawat Yan,Kedah.

Ayu said...

Marina-thanks melawat blog ini, cantikkan swah padi..anugerah Allah..

salam perkenalan n selamat menjalani ibadah puasa buat marina...

nnt ayu follow awk..

Ayu said...

suhaimi- Alhamdulillah, antara anugerah Allah pd kita..=)

nur farahin binti sulaiman said...

boleh ka ayu?? insyaAllah nanty kalau di berikan kesempatan.. skunk nie juz lalu ja.. x singgah pon..=( tgk dr jauh ja..

Ayu said...

fara-boleh..xsalah, dtg jer rumah ayu ni...=)